Ajankohtaiset tiedotteet

Kela- korvaukset loppuvat

Suomen hallitus ja eduskunta päättivät lakkauttaa Kela- korvausten maksamisen yksityisestä fysioterapiasta kokonaan 1.1.2023 lähtien. Näin ollen itsemaksaville asiakkaille jää fysioterapian maksut kokonaan itselleen maksettavaksi. Tämä näkyy siten, että vaikkei Terapianurkka korota itsemaksavien asiakkaiden hintoja korotuspaineista huolimatta alkuvuodesta 2023, niin asiakas joutuu maksamaan 60min fysioterapiasta 8e enemmän ja 45min fysioterapiasta 6e enemmän kuin vuonna 2022, vaikka fysioterapiasta tehty tutkimus- ja hoitomääräys olisi voimassa.

Koska Kelan matkakorvauksia pystyy hakemaan vain sellaisista yksityisen terveydenhuollon käynneistä, mitkä ovat Kela-korvattavia, ei yksityiseen fysioterapiaan tehtyjä matkojakaan enää Kela korvaa. Poikkeuksena tähän on Kelan itsensä maksamat kuntoutukset tai julkisen terveydenhuollon yksityissektorilta ostamat terapiapalvelut, joiden matkakorvaukset edelleen saa, vaikka terapian toteuttajana olisi yksityinen hoitolaitos.

Positiivista tässä on se, ettei enää tarvitse maksaa lääkärissä käynnistä saadakseen lähetteen fysioterapiaan, koska periaatteessa lähetteitä ei enää tarvita. Yhteydenpitovälineenä lähetteitä toki edelleen voi käyttää lääkärin ja fysioterapeutin välillä. Tai mikäli lääkäri haluaa lähettää viestiä terapeutille kuntoutukseen liittyen, voi käyntikirjauksen yhteyteen kirjoittaa terapeutille terveiset ja asiakas voi tulostaa ne käynnille mukaansa OmaKannasta.

Koronatoimet Terapianurkassa - tiedote 10.8.2022
Yllä olevasta linkistä löydät päivitetyt ohjeet käytännöistä Terapianurkassa koronaepidemian torjumisessa.