Ajankohtaiset tiedotteet

Terapianurkasta Pohteen palveluntuottaja

Terapianurkka Raahe ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (=POHDE) ovat allekirjoittaneet sopimuksen yksilöfysioterapian toteuttamisesta ajalla 1.3.2023 - 28.2.2025. Tämä tarkoittaa sitä, että Terapianurkka on hyväksytty Pohteen palveluntuottajaksi ja että Terapianurkka voi toteuttaa asiakkaan fysioterapiaa Pohteen maksusitoumuksella.

Kanta- palvelut käyttöön

Terapianurkka Raahe on ottanut sähköisen potilastietojärjestelmän käyttöön 20.2.2023 lähtien ja liittynyt Kanta- palvelun piiriin 27.3.2023. Terapianurkassa tuotetut kaikki potilasasiakirjamerkinnät ovat 27.3.23 alkaen asiakkaiden luettavissa OmaKannasta. Osa vanhemmistakin vuoden 2023 asiakirjamerkinnöistä on siirretty Kantaan / siirtyvät sinne vähitellen. Ne asiakirjamerkinnät, joita ei siirretä, säilyvät Terapianurkan arkistossa ja ovat asiakkaiden saatavilla pyydettäessä kuten aiemminkin. Muutos ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä. Myöskään hintoihin ei tule muutoksen myötä mitään Kanta- maksua tms.

Kela- korvaukset loppuvat

Suomen hallitus ja eduskunta päättivät lakkauttaa Kela- korvausten maksamisen yksityisestä fysioterapiasta kokonaan 1.1.2023 lähtien. Näin ollen itsemaksaville asiakkaille jää fysioterapian maksut kokonaan itselleen maksettavaksi. Tämä näkyy siten, että vaikkei Terapianurkka korota itsemaksavien asiakkaiden hintoja korotuspaineista huolimatta alkuvuodesta 2023, niin asiakas joutuu maksamaan 60min fysioterapiasta 8e enemmän ja 45min fysioterapiasta 6e enemmän kuin vuonna 2022, vaikka fysioterapiasta tehty tutkimus- ja hoitomääräys olisi voimassa.

Koska Kelan matkakorvauksia pystyy hakemaan vain sellaisista yksityisen terveydenhuollon käynneistä, mitkä ovat Kela-korvattavia, ei yksityiseen fysioterapiaan tehtyjä matkojakaan enää Kela korvaa. Poikkeuksena tähän on Kelan itsensä maksamat kuntoutukset tai julkisen terveydenhuollon yksityissektorilta ostamat terapiapalvelut, joiden matkakorvaukset edelleen saa, vaikka terapian toteuttajana olisi yksityinen hoitolaitos.

Positiivista tässä on se, ettei enää tarvitse maksaa lääkärissä käynnistä saadakseen lähetteen fysioterapiaan, koska periaatteessa lähetteitä ei enää tarvita. Yhteydenpitovälineenä lähetteitä toki edelleen voi käyttää lääkärin ja fysioterapeutin välillä. Tai mikäli lääkäri haluaa lähettää viestiä terapeutille kuntoutukseen liittyen, voi käyntikirjauksen yhteyteen kirjoittaa terapeutille terveiset ja asiakas voi tulostaa ne käynnille mukaansa OmaKannasta.

Koronatoimet Terapianurkassa - tiedote 10.8.2022
Yllä olevasta linkistä löydät päivitetyt ohjeet käytännöistä Terapianurkassa koronaepidemian torjumisessa.