Asiakkaat kertovat

Palautetta olkakurssilta:

"Olen saanut hyviä jumppaohjeita ja olkapään tilanne on parantunut paljon."
"Hyvä teoriaosuus ja motivointi, kaikinpuolin hyvä kokonaisuus."
"Kurssi ylitti odotukseni."
"Ymmärrän paremmin omaa olkapäätäni."
"Venyttely- ja liikutteluohjeet oikeaoppisesti."

Suosittelisitko kurssia muille olkakipuisille?
"Kyllä suosittelen, koska omakohtaisesti olen saanut apua."
"Suosittelisin ja olen suositellut. Itsehoito hyvillä ohjeilla parasta."
"Kyllä, jotta oppii ymmärtämään toimintakyvyn vajausta ja kivun taustoja."

 

"Mistä apu ja auttaako?

Olen nainen ja tehnyt fyysistä työtä yli kolmekymmentä vuotta. Työhön liittyy hyvin paljon nostamista, kantamista, matalia työtasoja sekä hankalia kiertoliikkeitä. Olen aina harrastanut liikuntaa, en voimistelua, mutta yksilölajeja ja varsinkin ulkona liikkumista.

Kaikista liikunnasta huolimatta olen useamman vuoden ajan kipuillut olkapäitä. Niitä on röntgenkuvattu, niistä on otettu ultraäänikuvia ja niihin on pistetty kortisonia, mutta ne jatkoivat vain kipuilua, joten pääsin vihdoin leikkausjonoon. Kipu oli niin kovaa, etten saanut öisin nukuttua ja odottelin vain aamuja, ja toivoin, että ne toisi helpotuksen.

Leikkaus meni hyvin, oletin tietenkin, että saaduilla jumppaohjeilla olisin kuntoutunut ihan helposti. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan kättä vain särki ja olo oli surkea, vaikka ulkoilin paljon ja yritin miettiä, että aika tekee tehtävänsä.

 Harrastusten parista olin kuullut, että Eija Heikkinen olisi hyvä fysioterapeutti, joka nimenomaan olisi erikoistunut käsiin ja olkapäihin. Tilasin vastaanotolle ajan. Hänkin totesi, että liikerajoitukset olivat suuret. Niinpä hän aloitti olkapään kuntoutuksen. Aluksi kävin kaksi kertaa viikossa ja myöhemmin kerran viikossa fysikaalisessa hoidossa. Liikkeet olivat sellaiset, joita en olisi voinut itse tehdä vaan ne vaativat ehdottomasti apua. Sain aina vastauksen miksi asioita tehdään ja tietenkin sain kokea miten ne tehdään. Minulle myönnettiin vielä Kelan kuntoutusta 10 kertaa viidentoista kerran jälkeen. Apu on ollut suuri, nyt käsi nousee ongelmitta ylös sekä edestä että sivulta, eikä siinä ole kuin satunnaisesti särkyjä.

Eija on ollut lempeä, kannustava ja hyvä kuuntelija. Alkutilanne oli minusta itsestäkin haastava, kun oli niin väsynyt, mutta nyt kaikki näyttää valoisalta kun pystyn taas tekemään arkisia asioita ilman kipuja. Kiitos Eija. "

- nainen 57v

 

" Ranteeni murtui liukastuessani viime talvena. Se hoidettiin ensin kipsillä, mutta jouduttiin sitten leikkaamaan. Leikkauksen jälkeen yritin kyllä itsekin kättä jumpata saamillani ohjeilla ja sain liikettä jonkin verran palautumaan. Käsi oli kuitenkin kipeä, kömpelö ja jäykkä, ei tuntunut omalta kädeltä. Sain lähetteen fysioterapiaan vasta lääkäriltä sitä itse pyydettyäni. Eija tutki liikkeet ja käden toiminnan ja pikkuhiljaa hoitojen myötä käden toiminta parani. Erityisen onnellinen olen siitä, että jäykkyys on nyt poissa."

- T.K. 54v