pinch2.jpg

tasapainolauta2.jpg

 kasiterapia2.jpg

Fysioterapia

Fysioterapialla pyritään tukemaan asiakkaan kuntoutumista ja toimintakyvyn paranemista sairauden, vamman tai leikkauksen jälkeen. Menetelminä voidaan käyttää terapeuttista harjoittelua, manuaalista terapiaa, fysikaalista terapiaa sekä ohjausta ja neuvontaa.

Fysioterapian sisältö ja intensiteetti suunnitellaan ensimmäisellä kerralla suoritetun huolellisen fysioterapeuttisen tutkimuksen ja asiakkaan omien toiveiden sekä lääkärin lähetteen perusteella. Painotan terapiaprosessissa asiakkaan omaa aktiivista roolia, kanssasi luomme yhdessä sellaisen kuntoutumisaikataulun, mihin omine voimavaroinesi pystyt sitoutumaan. 

 

Käsiterapia

Käsiterapia on fysioterapian erikoisala, joka on keskittynyt käden alueen ja koko yläraajan vammojen ja sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Käsiterapian erikoisosaamiseen liittyy olennaisena osana myös leikkausten jälkeinen kuntoutus. Terapianurkassa käsiterapiaa toteuttaa yläraajan kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti. Tyypillisesti käsiterapiaa tarvitaan esim.:

Ranteen ja sormien murtumien jälkeen
Sormien jännekorjausleikkausten jälkeen (sekä koukistaja- että ojentajajännevammoissa)
Sormien nivelsidevammojen jälkeen
Rannekanavan ahtautuessa (canalis carpi) ja keskihermon vapautusleikkauksen jälkeen
Käden hermovaurioissa
Reumaleikkausten jälkeen

Kädessä pienikin vaiva saattaa aiheuttaa suuren toiminnallisen haitan. Käsileikkauksen jälkeen virheellisesti suoritettu kuntouttaminen voi vaarantaa koko leikkaustuloksen. Käsileikkausten tai -vammojen jälkeen käsiterapiaa saatetaan tarvita esim. arven ja turvotuksen hoitoon, kivun hoitoon ja nivelliikkuvuuksien parantamiseksi. Pyrkimyksenä on palauttaa käden normaalit otteet ja toiminnallisuus.

Takaisin etusivulle